Scarlett Johansson

 

ПОЧЕТНА СТРАНА

ГАЛЕРИЈА

ФИЛМОВИ

ШАПТАЧ КОЊИМА

ЗАНИМЉИВОСТИ

 

БИОГРАФИЈА

 

Скарлет Јохансон је америчка глумица која је рођена у јесен 1984, тачније 22.новембра у Њујорку.

Има старију сестру, чије је име Ванеса, која је такође глумица. Има брата близанца, Хантера, који је као и његове сестре глумац, као и старијег брата Ејдријена. У свом породичном кругу има и полубрата Кристијана који је плод очевог другог брака.

Одрасла је у сиромашном домаћинству уз мајку која је била велики поклоник филмске умјетности. У раној младости је показивала жељу за глумом, а и велики таленат. Започела је позоришну каријеру(која јој је увелико помогла у даљем развоју) слушајући предавања, а касније и дипломирајући на Професионалној Дјечијој Школи на Менхетну 2002.

Она је америчка глумица. Досегла је славу фантастичном улогом у филмском остварењу Шаптач коњима из 1998. Ова улога јој је помогла да оствари улогу у каснијем филму Свијет Духова. Изгубљени у преводу( улогу за коју је добила награду за најбољу глумицу), и у филму Дјевојка са бисерном наушницом.

Изгубљени у преводу и Дјевојка са бисерном наушницом су јој обезбиједили номинације за награду Златни глобус (Golden Globe) у 2003.

Њене скорашње улоге у филмовима као што су Црна Далија и Острво су јој обезбиједили мјесто међу холивудским великанима, као и међу звијездама које су од стране публике проглашене за најљепше и најсексипилније.