Scarlett Johansson

 

ПОЧЕТНА СТРАНА

ГАЛЕРИЈА

БИОГРАФИЈА

ФИЛМОВИ

ЗАНИМЉИВОСТИ

 

ШАПТАЧ КОЊИМА

 

Шаптач коњима је филмско остварење из 1998.што значи да је Скарлет тада имала непуних 14 година. Иако је била веома млада(многи су тада рекли да је она чак и сувише млада за тако комплексну улогу), то јој није сметало да глуми у тако великом филму заједно са великаном Робертом Редфордом(који има главну улогу у филму)

Тема филма је борба дјевојчице са својим унутрашњим демонима након страшне несреће у којој је замало изгубила живот. Једног дана она је јахала свога коња, и компликованим сплетом околности њих двоје су се нашли на смрзнутом путу испред камиона који није имао шансе да укочи. Коњ се пропео и збацио Скарлет са својих леђа. Тада почиње њен смртни страх од коња, а посебно тог коња ког је јако вољела.

Коњ је преживио несрећу, али је то оставило ефекта на његовој психи. Није више могао да се јаше, и лако би постајао уплашен и нервозан у присуству људи. Мајка од Скарлет, иако су јој многи ветеринарски стручњаци савјетовали да је најбоље да успавају коња, не одустаје од њега, и очајнички трага  за начином да излијечи коња, за шта мисли да ће помоћи да њена ћерка савлада своје страхове и поврати самопоуздање.

Она тада долази до информације да на југу постоји неко ко би њој могао помоћи. Тај неко је, наравно, Роберт Редфорд, власник повеће ергеле и стручњак за коњске проблеме, како у филму тако и у правом животу. Они одводе коња у ту фармерску забит, и како се могло претпостављати, иако се тешко сналазе у том сеоском животу, између мајке и Роберта долази до романтичног варничења. То изазива гнушање код Скарлет(као и код гледалаца конзервативнијих схватања), јер је Скарлетина мајка удата. За Скарлетиног тају, дакако. Као што се да претпоставити, све се завршава срећним крајем како по Скарлет, тако и по коња, а богами и по тају.