О представи : Наша мотивација

Како смо дошли на идеју да направимо представу???

Почела је још једна школска година, а сама помисао на сједење седам часова у школи слушајући иста монотона предавања док професори не мијењају чак ни тон свога гласа (част изузецима) представља мучење за многе. И зашто је онда чудно што већина нас ученика жели да побјегне од такве свакодневице? Али шта можемо урадити?...

С циљем да учинимо часове српског језика и књижевности занимљивијим наш разред III2 у сарадњи са професорицом Вером Бајагић ради на многобројним пројектима. Овакви пројекти су сценски наступи, њајчешће представе, чији смо главни креатори управо ми ученици. На овај начин чак и они најслабији ученици (морате признати да српски језик није један од лакших предмета) могу да уживају исказујући се кроз глуму, плес, музику или неку од других активности коју воле. Продукти нашег рада се представљају на нашем школском часу.

Мото који нас руководи јесте „Млади уче од младих”, а то управо значи да се трудимо да дјело које обрађујемо нашим друговима представимо на начин на који смо га ми схватили, тако да поенту дјела и они могу лакше да схвате. Због оваквог начина рада многи су промијенили свој став према предмету српски језик, па можда га чак и завољели.

Једна од наших најуспјешнијих представа јесте о Јовану Дучићу. Наше схватање његове поезије представили смо стварајући сцене инспирисане његовим пјесмама уз одговарајућу музичку пратњу.

 

Linkovi:

 

Културом против дроге
Дизајн :: Огнјен Јокић ::