Savjet učenika

Savjet učenika Gimnazije (SUG) je glavno učeničko tijelo koje promoviše interese učenika u školi i u zajednici na čijoj se lokaciji škola nalazi, podstiče aktivizam mladih i radi na uspostavljanju što bolje saradnje između učenika i radnika škole. Savjet učenika Gimnazije čine predstavnici svih odjeljenja škole. Po novom Statutu, svako odjeljenje ima po dva predstavnika u Savjetu, a rukovodstvo Savjeta čine predsjednik, 4 potpredsjednika iz I, II, III i IV razreda i sekretar. Odbacili smo stari sistem s jednim predsjednikom i zamjenikom predsjednika, radi što boljeg uključivanja svih razreda u rad Savjeta. Redovni izbori se održavaju 5. maja svake godine.

 Glavni cilj rukovodstva je popularizacija Savjeta među učenicima i efektniji rad Savjeta učenika.

 Bitan dio programa Savjeta je i unapređenje saradnje između profesora i učenika, zaštita prava učenika, ali i ukazivanje na njihove obaveze. U vezi s tim smo na web-site postavili pravilnik o ocjenjivanju učenika, a učenici sva pitanja mogu prenijeti Savjetu preko predstavnika iz svog razreda.

 Volonterizam i uopšte aktivizam mladih su takođe dio programa rada Savjeta učenika Gimnazije, 2007/08. školske godine ćemo nastojati da sve dosadašnje akcije nastavimo i da organizujemo nove školske i vanškolske aktivnosti.

  Sjednice Savjeta učenika se održavaju jednom u dvije sedmice i svi učenici koji nisu članovi Savjeta, a koji žele da učestvuju u radu su pozvani da prisustvuju sjednicama.

  Svoje primjedbe i sugestije možete uputiti na e-mail: su_gimnazije@yahoo.com