Учесници Ментори Дежурни Хемија 1.0 Награда Галерија

ХЕМИЈА-ЕЛЕКТРОНСКИ ПРИРУЧНИК

О електронском приручнику:
Електронски приручник Хемија је програмски пакет који прати редован план и програм хемије за први разред гимназије. Поред градива у електронској форми, садржи велики број електронских помагала која је немогуће представити у штампаном облику.
Периодни систем елемената садржи главне информације о свим елементима. Прегледаћете их једноставним превлачењем курсора преко симбола елемента.
Напредни периодни систем елемената садржи велики број карактеристика сваког елемента.
У секцији мултимедија могуће је погледати тродимензионалне моделе и анимације везане за градиво. Када изаберете тродимензионални модел прегледајте га тако што ћете притиском лијевог тастера и помјерањем показивача мијењати положај камере.
Подвучене ријечи у тексту представљају линк или додатно објашњење. Подвучена имена научника воде ка њиховим биографијама, којима је могуће приступити и из Регистра научника.
Kалкулатор садржи основне операције потребне за стехиометријска израчунавања. Један дио калкулатора служи за израчунавање молекулских релативних маса.

Аутор:
Огњен Голубовић је рођен 19. јула 1992. године у Бањој Луци. Похађао је Основну школу ''Змај Јова Јовановић'' и завршио је одличним успјехом. Од петог разреда основне школе почео је учествовати на такмичењима из математике и физике и такмичењима младих иноватора. У петом и деветом разреду је освојио прва мјеста на регионалним такмичењима из математике и физике. На VII међународној изложби Мали ИНОСТ је 2005. године освојио златну медаљу из информатике а 2006. године су му додијељене златна и сребрна медаља из области техничких иновација и златна медаља из информатике. Октобра, 2006. је освојио златну плакету на Тесла Фесту у Новом Саду. По завршетку основне школе уписао је Гимназију у Бањој Луци. Наставио је да се такмичи из математике и физике и притом у првом разреду освојио друго мјесто на регионалном такмичењу из математике, треће мјесто на регионалном такмичењу из физике, прво мјесто на републичком такмичењу из математике и треће мјесто на републичком такмичењу из физике. Сљедеће године, у другом разреду, освојио је прво мјесто на регионалном такмичењу из математике, друго мјесто на регионалном такмичењу из физике и прво мјесто на републичком такмичењу из математике. У трећем разреду освојио је друго мјесто на регионалном такмичењу из математике, прво мјесто на регионалном такмичењу из физике и треће мјесто на републичком такмичењу из физике. Те 2009. године учествовао је на регионалном такмичењу из историје и на ИНОСТ-у младих, на коме је освојио златну плакету и награду ''Најбољи иноватор ИНОСТ-а 2009''. У склопу редовне наставе, поред енглеског и њемачког језика, факултативно учи руски језик. Из њемачког језика је 2009. године положио језички испит DSD (ниво C1).


©Гимназија, 2010