Historijat
Već pedest i pet godina Tehnička škola u Zenici obrazuje učenike za različita stručna zva-nja iz tehničkih oblasti, osposobljavajući ih za rad u privredi ili nastavak školovanja na višim školama i fakultetima..
       
Dan škole                                      Za dan škole (06.04.2004) učenici su dobili i iskoristili priliku da pokažu šta sve mogu i znaju iz vannastavnih aktivnosti kao što su sportska nadmetanja, radovi (izložba) tehni-čkih sekcija..
      
 

                                  Posjete                                        Dana 06.05.2004. godine učenici stručnog zvanja mašinski tehničar..

 

            
  

 

   

 

Dobrodošli na našu internet stranicu.                                                              Na stranici se ukratko nalaze informacije o našoj školi.      Nadam se da cete pronaci potrebne informacije.                  Sretno surfanje..                                                                                                           

                      Pogledajte slike  maturanata 2004/05..                         

Na kraju školske 2003/2004 godine učenici Tehničke škole su krenuli na maturalne ekskurzije i to u Španiju (Spain) i Hrvatsku (Croatia)..        

Sekcije                                                        -Matematika (5.mjesto);                                                 -Fizika (8.mjesto);                                                            -Informatika (8.mjesto);                                                  -Klub Tehnike(Filmska sekcija - 1.mjesto)..