1995-2000: Uspeh u Latinskoj Americi i Španiji    
O njoj

U studio se vraća 1995. godine sa trećim albumom Pies Descalzos (Bose noge), koji joj je doneo popularnost u Latinskoj Americi. Singlovi "Estoy Aquí" (Ovde sam), "Pies Descalzos, Sueños Blancos" (Bose noge, beli snovi), i "Dónde Estás Corazón?" (Gde si, srce moje?) su postali ikone pop kulture.Pies Descalzos je prodat u preko 4 miliona kopija, pa je izdat i remiks albuma nazvan The Remixes koji je prodat u više od milion kopija. Na albumu The Remixes uvrštene su i verzije njenih pesama na portugalskom jeziku radi proboja na brazilsko tržište.

Njen četvrti album, ¿Dónde Están Los Ladrones? (Gde su lopovi?), izašao je 1998. godine. Producent tog albuma bio je Emilio Estefan, a snimanje je koštalo tri miliona američkih dolara. Ovaj album je bio još uspešniji i prodat je u oko sedam miliona primeraka. Tada je počela da stiče fanove i u zemljama van španskog govornog područja kao što su Francuska, Švajcarska, Kanada i naročito SAD. Osam od deset pesama su postale singlovi, uključujući "Ciega, Sordomuda" (Slepa, gluva, i nema), "Moscas En La Casa" (Muve u kući), "No Creo" (Ne verujem), "Inevitable", "Tú" (Ti), "Si Te Vas" (Ako odeš), "Octavo Día" (Osmi dan), i svetski poznata "Ojos Así" (Oči kao tvoje). Šakira izbacuje i prvi live album MTV Unplugged.

Marta 2000. kreće na tromesečnu turneju po Latinskoj Americi i SAD nazvanu Tour Anfibio. U avgustu 2000. godine osvojila je nagradu "MTV Video Music Award" u kategoriji "People's Choice" - Omiljeni internacionalni izvođač.
 
Djetinstvo i počecii
2001-2004: Šakira osvaja svijet:
Danas
Nagrade
Galerija
 
 

Muzika