2001-2004: Šakira osvaja svijet    
O njoj 2001. godine, nakon uspeha ¿Dónde Están Los Ladrones?, Šakira je počela da snima album na engleskom jeziku. U saradnji sa Glorijom Estefan Šakira je napisala tekstove i snimila engleske verzije pesama sa albuma ¿Dónde Están Los Ladrones?. Kasnije se predomislila i odlučila da napiše nove pesme i da ne koristi stare. Na albumu je radila preko godinu dana, a rezultat je bio Laundry Service. Iako je bio namenjen engleskom tržištu, pop rok album sa uticajima španske i arapske muzike imao je i četiri pesme na španskom jeziku, uključujući "Que Me Quedes Tú" (Da me čuvaš). Neki kritičari su smatrali da je Šakirino znanje engleskog jezika jako slabo da bi mogla da piše na njemu, ali Laundry Service je postigao veliki uspeh sa više od 13 miliona kopija prodatih širom sveta. Hitovi kao što su "Whenever, Wherever", "Underneath Your Clothes", "Te Dejo Madrid" , "Objection (Tango)", i "The One" bili su na top listama po nekoliko nedelja, pa čak i nekoliko meseci.

2002. godine, Šakira je objavila i svoj španski album najvećih hitova pod nazivom Grandes éxitos. A DeVeDe i kompilaciju od 10 pesama objavila je na albumu Live & Off the Record, koji je objavljen 2004 godine i koji je prodat u 3 miliona primeraka širom sveta, podsećajući fanove na Šakirinu svetsku turneju iz 2002-2003 godine, koja se zvala Tour of The Mongoose.

Septembra 2002. godinem Šakira je osvojila "International Viewer's Choice Award" na MTV Video Music Awards sa pesmom „Wherever, Whenever“. Oktobra iste godine, osvojila je 5 "MTV Video Music Awards Latin America" za najboljeg ženskog izvođača, najboljeg pop izvođača, najboljeg izvođača (severnog regiona), video spot godine, i izvođač godine. Na "MTV Icon – Aerosmith", Šakira je izvela njihovu pesmu "Dude (Looks Like A Lady)". Takođe 2002., Šakira se pridruzila Selin Dion, Anastaziji, Šer i Diksi čiks u "VH1 Divas Live Las Vegas".
 
Djetinstvo i počecii
1995-2000:uspjeh u Latinskoj Americi i Španiji
Danas
Nagrade
Galerija
 
 

Muzika