Dobro došli !!!
Priprema
Mediji
Nastupi na Sajmu
 

Nova škola

Dana 20.9.2006. godine odrzana je promocija o izmjenama u tradicionalnom načinu predavanja. Ove izmjene bi najvise uticale na učenike, jer su njima i najpotrebnije. Svaki učenik je svjestan načina rada koji njemu odgovara, pa se zbog toga pokušava učenike što više uključiti u ovaj projekat, da bismo dobili najbolje rezultate. Danas cemo sto vjernije da predstavimo kako izgleda kada sami ucenici kreiraju svoju nastavu sto je nasoj skoli vec postala tradicija.

Elektronske knjige
Ucenici ,,Gimanzije’’ odnosno ekipa znanje.org od 2002. godine prave obrazovne multimedijalne CD-ove. Poceli smo sa CD-ovima za programske jezike Pascal i BASIC, a sada su uradjeni i u upotrebi svi CD-ovi potrebni za predavanja. Nasi ucenici su izuzetno angazovani u ovom podrucje sto se vidi i po tome sto mnogi rade maturske radove upravo iz informatike.
Stevan Mijic, ucenik IV3 razreda, je za svoj maturski rad stvorio elektronsku knjigu. Ona se sastoji iz dva dijela. Prvi dio se naziva ,,Planinski vrhovi’’ i tu je , korak po korak, prikazano kako doci do finaljne scene. Svaki korak je propracen odgovarajucom animacijom sto ovaj rad cini izuzetno slikovitim. Drugi dio je ,,Sic emper tirannis’’, takodje podijeljen u nekoliko dijelova kako bi se jasnije prikazalo kako doci do zeljenog proizvoda- slike maca.
Predrak Stupar, takodje ucenik IV3, je svoj maturski rad iskoristio i za studije, sudeci po tome sto je upisao arhitekturu. Njegov rad nosi naziv ,,Archicad 8” i predstavlja arhitektonski dizajn. Podijeljen je u dva dijela. Prvi dio se bavi uvodom u temu, objasnjenjem programa, te se upoznajemo sa radnim okruzenjem i alatima. Drugi dio predstavlja kreiranje virtuelne gradjevine, odnosto projektovanje.
Ove radove detaljnije mozete upoznati na stranici www.znaje.org , sto je preporucivo i za one koji nisu pretjerano zainteresovani za informatiku, jer su zaista zanimljivi i korisni. Tekst: Marijana Zimonja


 

 
   
Sponzori