O SAVJETU VIJESTI AKTIVNOSTI ŠKOLSKE SEKCIJE

Vijesti

Intervju s Milošem Milovanovićem, predsjednikom Savjeta učenika

Intervju s Lelom Draganić, potpredsjednicom SU iz drugog razreda

Intervju s Majom Tomašević, bivšom potpredsjednicom SU

Intervju s Krešom Sekulićem, glavnim urednikom školskih novina

 

Vijesti

  Prezentacija Univerziteta Bocconi
Učenicima četvrtog i trećeg razreda Gimnazije, te IBO razredu, je 20. i 21. decembra prezentovan jedan od najboljih ekonomskih fakulteta u Evropi. Ovim je Gimnazija postala jedna od velikog broja evropskih srednjih škola u kojima se održavaju prezentacije ovog prestižnog univerziteta.

Nikoljdanski paketići
Savjet učenika Gimnazije je prvi put samostalno organizovao prikupljanje i podjelu Nikoljdanskih paketića. Učenici Gimnazije su tokom akcije koja je trajala od 11. do 15. decembra pokazali velikodušnost, te je prikuljeno 80 paketića, koji su podijeljeni djeci u Zavodu za rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović".
više
 

Dan borbe protiv side
U sklopu 1. decembra, Dana borbe protiv side, je u čitaonici Gimnazije održano predavanje o ovoj bolesti i prevenciji.
 

Youth Leadership Program
Treću godinu za redom naša škola učestvuje u programu Američke ambasade - Youth Leadership Program. Predstavnici Ambasade su 16. novembra učenicima 1, 2. i 3. razreda predstavili ovaj program i podijelili apkacione forme zainteresovanima.

  Sastanak s OSCE-om
Predstavnici Savjeta učenika Gimnazije su 6. novembra održali sastanak s predstavnici odjeljenja OSCE-a za obrazovanje na kojem je prezentovan novi Priručnik za rad savjeta učenika i razmjenjena mišljenja o radu savjeta učenika i reformi obrazovanja.
 

  Elektronska čitaonica
 Sredstvima naše škole opremljena je elektronska čitaonica sa Internet konekcijom. Uprava Gimnazije odvojila je značajna sredstva za nabavku novih računara, kojima je kabinet informatike već obogaćen. Manji dio sredstava obezbijedila je opština, a veći je odvojen je od upisnine koju učenici plaćaju na početku školske godine. Stari računari su premjesteni u čitaonicu , a učenici će na njima imati i pristup internetu. Ovim je čitaonica znatno savremenija i pruža Gimnazijalcima većinu potrebnih informacija. više


  Okrugli sto u organizaciji OSCE-a
 U organizaciji
OSCE-a je u Banjaluci u četvrtak, 19.10.2006, održan okrugli sto  pod nazivom "Pravo na obrazovanje u skladu sa međunarodnim standardima". Diskutovalo se o reformi obrazovanja, mehanizmima provodjenja međunarodnih obaveza BiH na polju obrazovanja, preprekama, problemima i mogućim rijesenjima. Među učesnicima okruglog stola je bio i predstavnik našeg Savjeta učenika.

  Konferencija savjeta učenika RS
 Omladinski Komunikativni Centar (OKC) je organizovao Konferenciju sajveta učenika Republike Srpske koja je održana u Laktašima od 5. do 7. oktobra. Predstavnici savjeta učenika iz 85 srednjih škola širom RS su učestvovali na Konferenciji. Razgovarali su o potrebi umrežavanja savjeta učenika, razvoju savjeta učenika, te su izmijenili svoja iskustva.

Akcija nabavke kompjutera
  Za razliku od drugih škola gdje učenici često ne iskazuju želju da pohađaju školu, kod nas je iskazana želja za višim kvalitetom nastave. O načinu kako želimo da se radi i kako radimo možete vidjeti tokom naših brojnih aktivnosti od Sajma knjige do državnih takmičenja na kojima naši učenic pobjeđuju. Naš Savjet učenika je pokrenuo akciju zbavljanja računara adekvatnih našem znanju za kabinete informatike i elektronske čitaonice (računari on-line sve radno vrijeme). Već su se pojavili prvi ljudi dobre volje spremni da nam pomognu. Nabavka računara u njihovim firmama je već u toku. Na našim sajtovima ćemo dokumentovati prijem računara čim dodju.

Gimnazija nastupila na Sajmu knjige 2006
  I ove, kao i prethodne dvije godine, Gimnazija će nastupiti na banjalučkom sajmu knjige, a glavni organizator nastupa je Savjet učenika gimnazije. Zakazane su tri promocije, a imaćemo i mnoštvo zanimljivih nastupa na samom štandu. Sigurni smo da će i ove godine štand Gimnazije biti jedan od najposjećenijih na Sajmu. Detaljnije o našem nastupu se možete informisati na web stranici ovodišnjeg nastupa.

Prvi razred uključen u Savjet
 
Prvi razreda Gimnazje, koji je ove godine upisan, je vjerovatno dosad najuspješnije uvedena generacija u rad Savjeta učenika Gimnazije; u svakom odjeljenju je po Statutu izabran predstavnik i zamjenik predstavnika odjeljenja u Savjet učenika Gimnazije, održana je sjednica prvog razreda i još nas jedino očekuje izbor predsjednika prvog razreda.

Novi saziv Savjeta učenika Gimnazije počeo s radom
 
Novoizabrani članovi Savjeta učenika Gimnazije su ušli u novu školsku godinu s velikom energijom, optimizmom i željom da učine naš Savjet učenika još boljim. Prva redovna sjednica Savjeta je održana 15. septembra 2006. godine. Još jednom smo dokazali dan smo najbolji savjet učenika u državi počevši svoj rad mnogo ranije od svih ostalih savjeta učenika. više

  Posjeta učenika Gimnazije Banja Luka učenicima Druge gimnazije Mostar

Učenici naše gimnazije proveli su nekoliko nezaboravnih dana u Mostaru, gdje su mogli da posjete njihovu gimnaziju, Dom za stara i iznemogla lica-osobe i upoznaju se sa mostarskom omladinom... više

 

Aktivnosti učenika Gimnazije Banja Luka

4. maja u Gimnaziji Banjaluka predstavljene su vannastavne aktivnosti naših učenika i profesora...  više

 

 

 

 

Posjeta članova IBO-a Gimnaziji Banja Luka

Posjeta članova IBO-a Gimnaziji Banja Luka, da se bolje upoznaju i razmijene iskustva u obrazovanim procesima... više

 

 

 

Učenici iz Trsta u posjeti banjalučkoj Gimnaziji     

Učenici iz IBO škole u Trstu su posjetili Gimnaziji da se upoznaju s našim radom, kao i da predstave Gimnazijalcima svoju školu... više

 

 

 

O svim vijestima u vezi s Gimnazijom možete se informisati na adresi: www.enovine.net/vijesti/vijesti.htm

 

Sjednice

Pravilnik o ocjenjivanju

Studiranje u inostranstvu

Linkovi

Izostanci