O SAVJETU VIJESTI AKTIVNOSTI ŠKOLSKE SEKCIJE

Sjednice

Godišnji izvještaj za 2005/06

Zapisnici sa sjednica

19. maj 2006.

2. jun 2006.

15. septembar 2006.

29. septembar 2006.

13. oktobar 2006.

27. oktobar 2006.

17. novembar 2006.

1. decembar 2006.

15. decembar 2006.

 

Zapisnici sa sjednica

1. decembar 2006.

Dnevni red:

 

  1. Zaključci sa Nastavničkog vijeća

  2. Razgovor sa predstavnicima Savjeta roditelja

  3. Akcija prikupljanja novogodišnjih paketića

  4. Maturantski party

  5. Ostalo
     

 Sjednici su prisustvovali pored članova Savjeta učenika: pomoćnik direktora Gimnazije i koordinator za rad sa SU, prof. Milija Marjanović; predsjednik Savjeta roditelja, Željko Ubiparip; te Slavenka Grahovac i Božana Šljivar, članovi Savjeta roditelja Gimnazije.

 Predsjednik Savjeta učenika je za prvu tačku dnevnog reda prebacio Razgovor s predstavnicima Savjeta roditelja, te u uvodnom izlaganju izložio stav Savjeta učenika koji je spreman na potpunu saradnju sa Savjetom roditelja, te šta više da je stav Savjeta učenika da je takva saradnja od izuzetne važnosti i koristi za školu. Predstavnici Savjeta roditelja su takođe izrazili spremnost na saradnju, te se tokom prve tačke dnevnog reda raspravljalo o vannastavnim aktivnostima učenika i dopunskoj nastavi. Predstavnici SR su kao veliki problem istakli slabu informisanost učenika o vannastavnim aktivnostima i održavanju dopunske nastave, te i slučaje neodržavanje istih. Članovi SU su istakli da postoji određen broj sekcija koji stoji samo na papiru, a u stvari ne radi; te da je problem kod dopunske nastave neobavještenost, te i to da neka odjeljenja nisu uključena u dopunsku nastavu. Pomoćnik direktora je rekla da vannastavne aktivnosti, tj. sekcije rade u školi, a da ako ima problema sa sekcijama i dopunskom nastavom učenici treba o tim problema da obavijeste školsku upravu. Zaključeno da će se proanalizirati stanje sa sekcijama i dopunskom nastavom, spiskove i termini održavanja staviti na oglasnu ploču, te da će Savjet roditelja biti o ovome obavješten. Što se tiče izostanaka, učenici su obaviješteni da će biti održana Odjeljenska vijeća za 5 odjeljenja sa najvećim brojem izostanak u oktobru. Zaključeno je da se sačekaju rezultati Odjeljenskih vijeća i ukoliko budu pozitivni, da se takve mjere nastave preduzimati. Spisak zajedničkih projekata i tema Savjeta učenika i Savjeta roditelja će biti izrađen i radiće na realizaciji zadanih ciljeva.

Članovi Savjeta učenika su jednoglasno prihvatili prijedlog o samostalnom prikupljanju novogodišnjih paketića za ugroženu djecu. Uprava škole je takođe podržala ovaj prijedlog.

 O maturantskoj zabavi su učenici 4. razreda su obaviješteni o prijedlogu maturantske zabave u decembru. Takođe su članovi SU obaviješteni da neće biti školske zabave u 1. polugodištu, već 27. januara 2007. godine.

Savjet je prihvatio prijedlog predsjednika Savjeta da se na košarkaškom igralištu vani izbuše dvije rupe za stubove za odbojkašku mreže, tako da se od prolježa i vani odbojka može igrati. Prijedlog će biti dalje upućen Upravi škole.

Članovi su obaviješteni o prezentaciji Univerziteta Bokoni koja će se održati polovinom decembra u Gimnaziji.

Odlučeno da se učenicima ponudi da idu gledati predstavu Je li bilo kneževe večere? u Narodnom pozorištu RS, 14. decembra 2006. u 20:00 sati.

Na kraju sjednice je naglašeno da će članovi Savjeta koji imaju 3 i više neopravdanih izostanak sa sjednica biti zamijenjeni.

Sljedeća sjednica je zakazana za 15.12.2006.

 

Sjednice

Pravilnik o ocjenjivanju

Studiranje u inostranstvu

Linkovi

Izostanci