O SAVJETU VIJESTI AKTIVNOSTI ŠKOLSKE SEKCIJE

Sjednice

Godišnji izvještaj za 2005/06

Zapisnici sa sjednica

19. maj 2006.

2. jun 2006.

15. septembar 2006.

29. septembar 2006.

13. oktobar 2006.

27. oktobar 2006.

17. novembar 2006.

1. decembar 2006.

15. decembar 2006.

 

Zapisnici sa sjednica

19. maj 2006.

Dnevni red:

 

  1. Usvajanje zapisnika sa prošle sjednice Savjeta, radnog sastanka i sjednica godina

  2. Aplikacija Vlade RS za finansiranje iz budžeta Republike Srpske

  3. Informisanje o toku IBO programa i apliciranju za UWC

  4. Izvještaj glavnog urednika Orfeja

  5. Posjeta učenika Druge kragujevačke gimnazije

  6. Ekskurzija trećih razreda

  7. Ostalo

 

Predsjednik Savjeta učenika je obavijestio članove Savjeta o zapisniku s izborne sjednice i upoznao ih sa zaključcima radnog sastanka. Kao što je bilo dogovoreno, obnovljena je oglasna tabla SU i napravljen web-site SU. Jednoglasni su usvojeni zapisnici i s izborne sjednice i radnog sastanka.

Savjetu učenika je pročitan javni poziv Ministarstva za porodicu, sport i omladinu, koji poziva sve omladinske nevladine organizacije da dostave aplikacije za finansiranje njihovih projekata iz budžeta Vlade RS. S obzirom da mali vremenski period do isteka roka za podnošenje aplikacija, 30. maj, donesen je zaključak da usljed obaveza članova SU zbog kraja školske godine i ekskurzije trećih razreda, SU nije u mogućnosti da apliciza za finansiranje iz budžeta Vlade RS.

Članovi SU su obavješteni o toku IBO programa i apliciranju za UWC u Mostaru. Članovi SU su se obavezali prenijeti tu informaciju učenicima u svojim odjeljenjima, a konkurs je postavljen i na oglasnu tablu SU.

Izvjestilac za četvrtu tačku Dnevnog reda je bio glavni i odgovorni urednik Orfeja, Krešo Sekulić. Pojedini članovi SU su izrazili nezadovoljstvo po njihovim riječima prevelikim prisustvom trećih razreda u školskim novinama, kao i ilustracijama novina. Krešo Sekulić je objasnio da je malen interes za uređivanje školskih novina i da iz tih razloga nije u mogućnosti da odabere članke, koji bi možda bili kvalitetniji. U vezi s ilustracijama je rekao da je od svih učenika Gimnazije, dobio samo jedan crtež za ilustracije korica i stoga bio primoran da isti crtež i iskoristi. Donesen je zaključak da članovi SU u svojim razredima bolje informišu učenike o školskim novinama i podstaknu ih da svoje radove donesu u redakciju Orfeja.

Posjeta učenika Druge kragujevačke gimnazije je protekla u dobrom redu. Jedine žalbe su bile zbog problema, koji je nastao usljed obavijesti iz Kragujevca da dolazi 36 učenika, za razliku od prvobitnih 45 učenika. Iz tog razloga je 9 učenika Gimnazije nisu primili svoje goste.

Predsjednik SU je obavijestio predstavnike trećih razreda o relevantnim stvarima vezanim uz ekskurziju i napomenuo ih da sve svoje sugestije i mišljenja po povratku na sjednici kažu kako bi izvještaj SU s ekskurzije bio što potpuniji i kvalitetniji.

 

Sjednice

Pravilnik o ocjenjivanju

Studiranje u inostranstvu

Linkovi

Izostanci