O SAVJETU VIJESTI AKTIVNOSTI ŠKOLSKE SEKCIJE

Sjednice

Godišnji izvještaj za 2005/06

Zapisnici sa sjednica

19. maj 2006.

2. jun 2006.

15. septembar 2006.

29. septembar 2006.

13. oktobar 2006.

27. oktobar 2006.

17. novembar 2006.

1. decembar 2006.

15. decembar 2006.

Zapisnici sa sjednica

13. oktobar 2006.

Dnevni red:

 

  1. Izvještaj sa Konferencije savjeta učenika

  2. Posjeta Drugoj kragujevačkoj gimnaziji

  3. Izbor predsjednika I razreda

  4. Izostanci

  5. Ostalo (Dan srednjoškolaca, predstavljanje Savjeta učenika u Orfeju)
     

   Predsjednik Savjeta je na početku sjednice obavijestio članove da su zaključci sa prošle sjednice preneseni Upravi škole koja je naše molbe ispunila: neonke u toaletima su popravljene, a radiće se i na boljem održavanju higijenskih standarda u toaletima. Savjet učenika Gimnazije je dobio novu prostoriju Savjeta, kao i kompjuter, te je upućena zahvalnost Upravi na izuzetnoj saradnji.
  Sjednica je počela izvještajem s Konferencija savjeta učenika koja je bila održana u Laktašima od 4. do 7. oktobra. Predstavnik Savjeta učenika Gimnazije na Konferenciji je bila Jelena Stanić, koja je u izvještaju Savjetu opisala i naglasila nužnost regionalne i republičke saradnje savjeta učenika, jer na taj način savjeti mogu lakše da se izbore za svoje ciljeve. Takođe je naglasila projekte koje će svaki Savjet morati izvršiti.
  Rečeno je da će detalji u vezi s posjetom Drugoj kragujevačkoj gimnaziji biti izdefinisani u ponedjeljak, 16.10, te je Savjet usvojio princip odabira učenika koji će učestvovati u posjeti: "Prioritet pri odabiru će imati učenici koji su u maju ove godine ugostili učenike iz Kragujevca, a koji prije toga nisu učestvovali u ni jednoj od prijašnjih posjeta; učenici s posebnim zaslugama za Savjet; najaktivniji članovi Savjeta učenika." Naglašeno je da je cilj da što više učenika učestvuje u ovim posjetama, te je iz tih razloga potrebno mijenjati učenike koji učestvuju u posjetama kako bi se što više prijateljstava oformilo između naših i kragujevačkih učenika.
  Izbor predsjednika prvog razreda je na inicijativu većine članova Savjeta odgođen za sljedeću sjednicu, a rukovodstvo Savjeta je zaduženo da održi sjednicu prvog razreda kako bi predstavnici prvog razreda između sebe mogli predložiti najkompetentniju osobu za dužnost predsjednika razreda.
  Savjet učenika Gimnazije je poništio svoju Odluku sa sjednice od 15.9.2006. o obustavi praćenja izostanaka. Odlučeno je da se izostanci nastave pratiti, te su članovima podijeljeni obrasci u koje će u što skorijem roku upisati broj izostanaka za svoje odjeljenje.
  Usvojen je prijedlog da se na stranici Savjeta učenika u Orfeju objavi tekst "Još nešto o Savjetu…" koji se može naći i na našoj internet prezentaciji, kao i da se objave vijesti o dosadašnjim aktivnostima Savjeta.

  

Sjednice

Pravilnik o ocjenjivanju

Studiranje u inostranstvu

Linkovi

Izostanci